Srušeni avion ostaje u Puli, istraga u tijeku

Dinko Vodanović (M. MIJOŠEK)
Dinko Vodanović (M. MIJOŠEK)

Nakon završene obdukcije na odjelu patologije u pulskoj Općoj bolnici, policija je danas potvrdila da su u zrakoplovnoj nesreći kod Pomera smrtno stradali 36-godišnjak iz Zagreba i 34-godišnjak s prebivalištem u Općini Medulin. Policija nije iznijela identitet stradalih, no radi se o 36-godišnjem Zagrepčaninu Siniši Pačiću, koji je upravljao zrakoplovom, i suputniku, 34-godišnjem Goranu Dobriću, koji je živio u Zagrebu ali je imao kuću na području Premanture.

Iako je prethodno bilo najavljeno da će srušeni zrakoplov radi daljnje istrage biti prevezen u hangar na zadarskom aerodromu, ipak je ostao u Puli.

- Ustanovili smo da i ovdje imamo sve preduvjete za daljnju istragu tako da nije bilo potrebe da zrakoplov vozimo za Zadar, rekao je glavni istražitelj Dinko Vodanović iz Agencije za istraživanje nesreća i ozbiljnih zrakoplovnih nezgoda, koji je danas obavljao jedan očevid u Lošinju, ali već sutra opet stiže u Pulu.

Naglasio je da se još prikuplja dokumentacija koja je zatražena i od čeških zrakoplovnih vlasti s obzirom da je srušeni zrakoplov proizveden u Češkoj. Vodanović je rekao da još nije uspio razgovarati s očevicima pa sa sigurnošću još nitko ne može tvrditi da se radilo o akrobatskom letu iako je let bio službeno prijavljen kao panoramski.

Zrakoplov do daljnjeg ostaje unutar policijskog kompleksa u Puli kod Mlina. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter