Srušena kuća strave Ariela Castra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ekipe za rušenje srušile su u srijedu kuću Ariela Castra u Clevelandu, u kojoj je više od 10 godina silovao i zlostavljao tri otete mlade žene, javlja časopis USA Today.

Skupina okupljenih ljudi uzvicima odobravanja popratila je tešku mašineriju koja je počela rušiti dijelove krova i zidove kuće. Ubrzo je objekt sravnjen sa zemljom. Gradske su vlasti odlučile srušiti kuću da ne bi privlačila čudake i znatiželjnike i postala, kako piše list, neka vrsta jezovitog svetišta.

Amanda Berry (27), Gina DeJesus (23) i Michelle Knight (32) nestale su u zapadnom Clevelandu između 2002. i 2004. Oslobođene su 6. svibnja ove godine, nakon što su susjedi čuli Berryne pozive za pomoć iz Castrove kuće.

Tri su žene bile vezivane lancima ili konopom, izgladnjivane, premlaćivane i seksualno zlostavljane, po sudskim dokumentima i policijskom izvješću.

Castro (53) prošli je mjesec priznao krivnju po 937 točaka optužnice, uključujući otmicu i silovanje, ne bi li izbjegao smrtnu kaznu. Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora plus još tisuću godina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter