Srušen valbandonski Zid placa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mještani Valbandona ipak su docekali bolja vremena. Buduci da se više ne ocekuju obilne padaline, koje su lani u rujnu uzrokovale poplave, kišni kanali koji su, kao zaštita kuca od oborina, iskopani na inicijativu Opcine, ovih dana se zatrpavaju.

Najkriticnije su bile ulice Ulika i Lavanda, po kojima se s brda nedaleko od nogometnog igrališta u kuce slijevala voda pa je na tim lokacijama bilo i najviše poplavljenih objekata. Na nekoliko mjesta još se nalaze hrpe šljunka kojima ce se  zatrpati preostali kanali, a srušen je i nesretni "Zid placa", sagraden na okucnici jedne poplavljene kuce u Ulici Lavanda.

Kanali su bili privremeno rješenje, saznajemo od donacelnika Opcine Fažana Radomira Koraca, te su zakopani zbog nadolazecih uskrsnih blagdana i turisticke sezone, a u rujnu se ocekuje pocetak izgradnje sustava odvodnje.

- Dobili smo suglasnosti za izgradnju sustava odvodnje koja ce poceti 15. rujna, a u meduvremenu cemo raspisati natjecaj za izvodaca. Poplava dotad više nece biti, a turisti vec dolaze pa su kanali zatrpani. Sustav odvodnje ce se raditi u istim kanalima, a prioritet su upravo ulice Ulika, Lavanda i Dragonja u Valbandonu, a nakon njih Vodnjanska ulica u Fažani, rekao je Korac.

Buduci da je od 15. lipnja do 15. rujna na snazi opcinska zabrana radova na javnim površinama, oni ce poceti odmah nakon tog roka, dodao je.


Podijeli: Facebook Twiter