Srpski nogometni savez odbacuje optužbe za rasizam

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Srpski nogometni savez (FSS) na svojoj je službenoj internetskoj stranici www.fsss.rs objavio priopćenje za javnost u kojem negira da je na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu u utorak (0:1) bilo rasističkog vrijeđanja gostujućih igrača.

"FSS najkonkretnije odbija i demantira da je na stadionu u Kruševcu prije i za vrijeme utakmice bilo ikakvih pojava rasizma. Vezivanje viđenog incidenta - tučnjave između članova dviju momčadi - s rasizmom apsolutno nema nikakve osnove i smatramo ih potpuno zlonamjernim, a toj tvrdnji u prilog idu i prvotni izvještaji službenih osoba s utakmice. Nitko od njih niti u jednom trenutku nije spomenuo rasističke ispade i očekujemo da ljudska i sportska kultura naših nogometnih prijatelja iz Engleske odnese pobjedu nad širenjem dezinformacija", piše u priopćenju.

Iz FSS-a navode da je tijekom svih 90 minuta atmosfera na stadionu bila normalna, a da je do incidenta po završetku susreta došlo kada je engleski branič Danny Rose nepristojno gestikulirao u smjeru srpskih navijača.

"I dok je većina engleskih reprezentativaca proslavljala postignuti gol, njihov igrač sa brojem tri, Danny Rose se krajnje neprimjereno, nesportski i vulgarno ponio ka navijačima na tribinama stadiona u Kruševcu zbog čega mu je i pokazan crveni karton. Ispostavit će se, na žalost, da je tada započeo incident koji se zatim razvio", dodaje FSS koji je naveo da će, nevezano za daljnje korake UEFA-e, sam pokrenuti interni disciplinski postupak i na osnovu svih izvještaja kazniti krivce.

"Također, kao olakšavajuću okolnost nećemo prihvatiti ni činjenicu da su naši igrači i članovi stručnog stožera bili isprovocirani potezom Rosea, jer nasilju nije mjesto na sportskim priredbama. Iskreno, istu istragu očekujemo i od engleskog nogometnog saveza", zaključuje se u priopćenju FSS-a.

Predstavnici Engleskog nogometnog saveza (FA) uputili su službeni protest UEFA-i zbog rasističkog vrijeđanja njihovih igrača, te smatraju kako su za incidente krivi domaćini. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter