SRP: Tražimo izlazak iz NATO-a i besplatno zdravstvo

Vladimir Kapuralin (M. ANGELINI)
Vladimir Kapuralin (M. ANGELINI)

"Iako smo bili argumentirano protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a to smo i danas, ipak prihvaćano izazov koji pruža ulazak u europski Parlament  kako bi se zajedno s komunistima i istinskim borcima za ravnopravne odnose među ljudima, suprotstavili ovakvoj  Europi kapitala", poručio je na konferenciji za novinare kandidat SRP-a na europskim izborima Vladimir Kapuralin.

Istaknuo je da se uz njega iz Istre na listi pod brojem 22 nalazi i Davor Rakić te da će se zdušno zalagati protiv unije kapitala koja sve više postaje podanik imperijalističkih sila i SAD-a.

- Europska unija više nije garancija mira što se svakodnevno pokazuje i brojnim agresivnim akcijama u kojima sudjeluju njene članice, a isto tako odavno je odstupila i od svojih temeljnih vrijednosti na kojim počiva, a to je antifašizam.

Nacionalni decibeli i korporativna retorika nisu interesi naroda, ali to može biti socijalistička Europa, zajednica ravnopravnih naroda i zemalja na čijem tlu su i ponikle klice najprije utopijskog socijalizma, a potom i onog znanstvenog, kazao je Kapuralin i pozvao sve one koji su bojkotirali referendum o ulasku u Uniju da sada izađu i izbore jer u protivnom će podržati preostali snažan politički korpus.

Kandidat na listi Davor Rakić istaknuo je da će se SRP u Parlamentu zalagati za izlazak EU zemalja iz NATO saveza, protiviti će se svakoj intervenciji protiv trećih zemalja i podržati jedino mirovne misije UN-a s ciljem onemogućavanja ambicija vlasti pojedinih zemalja.

- Tražit ćemo uvođenje jedinstvene minimalne plaće i penzije svim članicama te ćemo se suprotstaviti trendu smanjenja stečenih radnih prava zaposlenih. Založit ćemo se za javno besplatno zdravstvo i školstvo, ali i zabranu svake privatizacije ili koncesije nad javnim dobrima. Naš je cilj suprotstaviti se takozvanim mjerama štednje koje najviše pogađaju široke mase, a koriste samo najbogatijima, a usprotivit ćemo se i pokušajima povijesnog revizionizma kojem je cilj prikrivena revalorizacija fašističkih ideja, pokreta ili režima, kao i za smanjenje utjecaja vjerskih organizacija nad državnim institucijama, rekao je Rakić.

U SRP-u smatraju da je ulaskom Hrvatske u EU šteta već počinjena te stoga pozivaju sve građane koji ne gaje iluzije da nam iz Europe sljeduje med i mlijeko ili čarobni štapić koji bi riješio sve probleme, da izađu na izbore i podrže njihovu listu pod brojem 22.(D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter