SRP oštro protiv koncesije na Brijunima

Davor Rakić, Vladimir Kapuralin i Đorđe Didanović (M. MIJOŠEK)
Davor Rakić, Vladimir Kapuralin i Đorđe Didanović (M. MIJOŠEK)

"U nedostatku volje da oživi realni sektor i dovede ga u funkciju da izvršava svoju namjenu, zadovoljenje egzistencijalnih potreba stanovništva, aktualna vlast i političke elite sve teže preživljavanje građana i svoju rastrošnost alimentiraju rasprodajom 'obiteljskog srebra'", rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Socijalističke radničke partije (SRP) Vladimir Kapuralin. Komentirao je davanje u koncesiju hotela na otočju Brijuni kojom će, kako je rekao, građani postati servis tuđih gospodara u vlastitom dvorištu i sredstvo kojim će tek pojedinci ostvarivati profit.

- Nakon isteka koncesije ostat će tek isluženi objekti i to u stanju koje će biti balast za tadašnju generaciju. Od takvog manipuliranja nacionalnim dobrima, oligarhija itekako ima koristi, a tome u prilog govori i namjera da se za Brijune naruči i studija namjene, a slična je naručena pred nekoliko godina u Španjolskoj, za turističke resorte u Istri, kazao je Kapuralin.

Osudio je i najnovije najave o gašenju Imunološkog instituta jer time se, tvrdi, polako utire put likvidaciji postojećeg modela zdravstvene zaštite i njegovoj potpunoj privatizaciji, što će u konačnici rezultirati time da će liječenje biti rezervirano samo za one koji imaju kapital.

 - Suludo je što netko želi zatvoriti Imunološki institut i to pod izlikom da bi se on jednog dana mogao naći u problemima iako sada nema poteškoća, kazao je Kapuralin i dodao da socijalizam bolje i dosljednije štiti interese naroda i države od kapitalizma.

Predsjednik gradske organizacije Davor Rakić osudio je šaranje ploče Vijeća srpske nacionalne manjine u Puli, kazavši da svaka posebnost koja se iz nekog razloga napada postaje opasan znak revitalizacije fašizma. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter