Srna: Stanimo na kraj rasizmu na tribinama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dan uoči posljednjeg pripremnog dvoboja hrvatske nogometne reprezentacije uoči nastupa na EURU u Francuskoj (10. lipnja -10. srpnja) protiv San Marina u Rijeci, kapetan Darijo Srna je u društvu igrača koji su sakupili najviše nastupa za "vatrene" Luke Modrića, Ivana Rakitića, Marija Mandžukića i Vedrana Ćorluke pozvao navijače na zajedništvo u borbi protiv neprimjerenog ponašanja na tribinama.

"Ovdje sam u ime hrvatske reprezentacije i kao hrvatski kapetan. Zajedno sa svojim suigračima i stručnim stožerom moram naglasiti kako smo jako tužni i razočarani zbog nove kazne Hrvatskom nogometnom savezu, a kojom je kažnjena hrvatska reprezentacija. Samo mi uistinu znamo koliko je tužno i ružno igrati pred praznim tribinama, kada nemamo podršku navijača, a cilj nam je otići na veliko natjecanje. Na tribinama stvarno nema mjesta neprimjerenom ponašanju i upućujem apel navijačima da se na tribinama i utakmicama ponašaju u skladu sa zakonom, da podržavaju nogomet i hrvatsku reprezentaciju koja je osigurala nastup na 9 od 11 velikih natjecanja. Upravo stoga zaslužujemo igrati pred punim tribinama te da se prema nama svi odnose pozitivno. Pozivam sve ljude, navijače i državu da stanu na kraj rasizmu, uzvicima i neprimjerenom ponašanju kako bi mogli igrati pred punim tribinama bez ružnih dovikivanja i vrijeđanja", poručio je Srna.

Međunarodni nogometni savez (FIFA) je prošloga tjedna kaznio HNS igranjem dviju domaćih utakmica bez gledatelja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018., te sa 150.000 švicarskih franka zbog neprimjerenog navijanja i veličanja ustaštva na prijateljskim utakmicama protiv Izraela i Mađarske igranim u Osijeku i Budimpešti u ožujku.

Izbornik Ante Čačić izjavio je kako još nije odlučio s kojim će sastavom započeti dvoboj protiv San Marina koji je na programu u subotu na Rujevici s početkom u 20.15 sati, odnosno kako će to učiniti nakon večernjeg treninga.

Hrvatska će na EURU igrati u skupini D protiv Turske 12. lipnja u Parizu, Češke 17. lipnja u Saint-Etienneu, te Španjolske 21. lipnja u Bordeauxu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter