Sretni smo ovdje od osam do tri!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Radujemo se svi jer se ovdje družimo do tri. Ako ne osjecaš nekoga kraj sebe, nemaš srece!", porucila je kroz svoju pjesmu Marijana, jedna od deset polaznika dnevne radionice za odrasle osobe (starije od 21 godinu) s intelektualnim teškocama za svecanosti održane u utorak u povodu uredenja dviju prostorija koje koriste u Centru "Lice Faraguna".

U radnoj sobi postavljena je klima te novi stolovi i stolice, a vesela i radišna ekipa odsad na raspolaganju ima i kuhinju. Preuredenje je stajalo 52 tisuce kuna koje je mahom osiguralo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, manjim dijelom Centar za inkluziju, a uskocila je i rodbina polaznika.

"U kuhinji ce pod paskom voditeljice Katje Cus vježbati pripremu jednostavnijih jela, ali i serviranje stola te docekivanje gostiju. Željeli smo da i na taj nacin osjete toplinu doma. Naš je glavni cilj što je moguce više odgoditi eventualni smještaj korisnika u ustanovu", kazao je Ozren Catela, tajnik pulskog Centra za inkluziju i podršku u zajednici, pod cijom kapom djeluju i labinska te porecka radionica. Clanovi potonje iskoristili su svecanost za izlet do svojih vec starih prijatelja.

S obzirom na to da, kako smo culi, svakodnevno, otkad je kuhinje, mirišu kolacici i palacinke, lako je pretpostaviti da se to spremalo za Laru i Željka, koji su baš u utorak proslavili rodendane. Na gozbu je pozvao njihov kolega Dalibor, koji je prethodno procitao svoj sastavak: "Sretni smo ovdje od osam do tri. Volim kad vježbamo, najviše na biciklu, jer tada skidam kalorije pa bilježim rezultate. Teta Violeta nam super kuha, a vama hvala da ste nam podrška".

Zadovoljstvo je iskazala i rodbina. "Marijana doma dode sretna, puna prica. Velika je stvar što nije osudena na boravak kod kuce", kazala je sestra polaznice. Labinska dogradonacelnica Eni Modrušan, za koju je Catela rekao da je najzaslužnija što je Grad Labin pokrenuo svakodnevne radionice, najavila je da ce poraditi na jacanju radne okupacije polaznika. Predstavnica lokalnog Centra za socijalnu skrb Mirsada Poropat, pak, podsjetila je na problem prijevoza za šticenike, odnosno potrebu kupnje kombija, koji bi omogucio prikljucivanje radionicama i djece iz Picna.


Podijeli: Facebook Twiter