Sretan ishod dviju nesreca na moru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U akvatoriju u blizini Rapca u cetvrtak oko 20 sati dogodila se nesreca na moru, odnosno havarija slovenske motorne brodice "Rubi" (IZ-3135), dužine 9 metara, kojom je upravljao 29-godišnji slovenski državljanin S. I. iz Celja. Brodica je plovila iz luke Izola u Sloveniji preko luke Novigrad za marinu Punat.

Pulska Lucka kapetanija obavijest o havariji zaprimila je u 20.25 sati i na mjesto dogadaja odmah je poslana adekvatna brodica za tegljenje "Para Sail" u vlasništvu Nerina Jakovcica. Oko 21.05 sati oštecena brodica je uzeta u tegalj te je, unatoc prodoru mora, dotegljena u luku Rabac. Putem Županijskog centra 112 pulska kapetanija zatražila je intervenciju vatrogasne jedinice iz Labina, a kontaktirani su i djelatnici pokretne dizalice "Derisi metali" koji su ispumpali vodu i izvadili brodicu na rivu u Rapcu.

Iste je vecer, takoder uspješno, okoncana još jedna nesreca na moru, odnosno pronaden je nestali daskaš iz Slovenije. Naime, Luckoj ispostavi Umag oko 21.25 sati prijavljen je nestanak daskaša, 40-godišnjeg slovenskog državljanina koji je nestao 500 metara od plicine Paklena kod Umaga. Djelatnici Lucke ispostave i policije odmah su organizirali ophodnju na obali, a u potragu je isplovila i brodica lucke ispostave. Oko 23 sata Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru javila je da je policija pronašla daskaša živog i zdravog u uvali Zambratija.


Podijeli: Facebook Twiter