Sredstva za intelektualne usluge usmjeriti u socijalu

Saša Škrinjar i Branka Peruško (Z. STRAHINJA)
Saša Škrinjar i Branka Peruško (Z. STRAHINJA)

Za sjednicu Općinskog vijeća Ližnjana, na kojoj će se naći rebalans proračuna, IDS priprema niz amandmana, a nadaju se da će vladajući iz koalicije SDP-a i HSU-a u njima prepoznati kvalitetu i s kojima bi mještani nedvojbeno ostvarili velike koristi, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare koju su održali općinski vijećnici IDS-a Branka Peruško i Saša Škrinjar, ujedno i predsjednik ližnjanske podružnice stranke.

- Predložit ćemo uređenje igrališta u Valturi, odnosno boćališta i malonogometnog terena, te postavljanje ograde oko igrališta, postavljanje više igraonica za djecu u Valturi i prometna ogledala, češće uređivanje javnih površina u svim mjestima, ograđivanje vrtića u Šišanu i postavljanje novog pijeska, planiranje troškovnika i projektiranje igrališta u Jadreškima, sanaciju djela škole u Jadreškima te više izdvajanja za DND Ližnjana, rekla je Peruško.

Predložit će i povećanje naknada za umirovljenike i socijalno ugrožene, povećanje stipendija za izvrsne studente, sufinanciranje i povećanja sredstava za nabavu udžbenika osnovnoškolcima te povećanje naknade za božićnicu umirovljenicima čija je mirovina manja od 2.300 kuna.

Na pitanje novinara koliko bi njihovi prijedlozi koštali općinski budžet i na štetu kojih stavki u proračunu bi se oni mogli realizirati, Škrinjar je naveo da bi svakako smanjili izdavanja za intelektualne i osobne usluge u korist socijale. Škrinjar je naveo da je u proračunu unesena i stavka za uređenje parkirališta ispred zgrade Općine Ližnjan u iznosu od gotovo milijun kuna, a za što još ne postoji ni projekt, pa bi ta sredstva svakako trebalo usmjeriti na uređenje i održavanje igrališta, javnih površina i drugih objekata.

- Klub vijećnika IDS-a neće uvjetovati podršku rebalansa proračuna prihvaćanjem svih navedenih amandmana, ali će naša podrška svakako ovisiti o tome što ćemo čuti od predstavnika vlasti na sjednici u petak. Za dobrobit mještana i razvoj naše općine nadamo se da će općinska vlast konačno pokazati volju za dijalog i suradnju sa svim strankama. Pozivamo načelnicu Maju Cvek i ostale predstavnike vlasti da u petak donesemo rebalans proračuna za dobrobit svih nas, zaključio je Škrinjar. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter