Sredstva odobrena za ukupno 27 projekata

Predstavljanje projekata u Istarskoj razvojnoj agenciji (Danilo MEMEDOVIĆ)
Predstavljanje projekata u Istarskoj razvojnoj agenciji (Danilo MEMEDOVIĆ)

Upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Helga Može Glavan predstavila je u srijedu na konferenciji za novinare projekte koji su dobili sredstva putem natječaja za Male projekte i Građanske akcije. Po njenim riječima, sredstva su odobrena za ukupno 27 projekata na koje su se javile razne udruge, ustanove i predstavnici civilnog sektora, a ukupno se putem ta dva natječaja dodjeljuje približno 295 tisuća kuna.

- Sredstva koja se dodjeljuju po pojedinačnom projektu iznose između 10 i 13 tisuća kuna, a iako se ne radi o velikim iznosima, taj novac je itekako koristan brojnim organizacijama koje svaka u svojoj lokalnoj sredini provode aktivnosti za koristi šire zajednice, naglasila je Može Glavan i dodala da je to bila prilika da se predstavnici pojedinih udruga sami upuste u pisanje konkretnih projekata. Od ukupnog broja projekata koji su "prošli", ukupno ih je 15 s područja Istarske županije.

U srijedu su se ukratko predstavili i neki od pobjednika, pa će tako Društvo invalida Poreč dobivena sredstva usmjeriti na izradu web shopa na kojem će se prezentirati radovi njihovi članova. Također, Gradska knjižnica u Labinu će sredstva iskoristiti za  organizaciju male škole filma dok će pazinska druga "Hoću, mogu" novac upotrijebiti za nabavku matematičkih i didaktičkih materijala koje će moći koristiti djeca s poteškoćama u razvoju.

Sredstva je na natječaju dobila i Škola za umjetnost, dizajn i grafiku iz Zaboka, koja će novac iskoristiti za provođenje projekta međugeneracijske solidarnosti, a konkretno planiraju potaknuti suradnju između pripadnika starije populacije i učenika volontera kao i informatičko osposobljavanje starijih osoba. Pučko učilište Pazin dobiveni novac planira upotrijebiti za realizaciju projekta "Sigurno na internetu" u sklopu kojeg će održavati edukativne radionice za djecu putem kojih će ih upoznati sa svim opasnostima i zamkama koje vrebaju na internetu. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter