Srednjoškolski ravnatelj "zamračio" 500 tisuća kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Splitska policija osumnjičila je 51-godišnjeg ravnatelja jedne imotske srednje škole za zloporabu položaja i ovlasti, kojom je oštetio državni proračun za više od 500 tisuća kuna, te je protiv njega podnijela kaznenu prijavu  nadležnom Općinskom držvnom odvjetništvu.

Istragom je utvrđeno da je 51-godišnjak kao ravnatelj škole od 1. siječnja 2010. do 31. ožujka 2013. izdavao naloge za isplatu prekovremenih sati za dvoje djelatnika, prikazavši prekovremeni rad većim od stvarnog, čime je navedenima pribavio imovinsku korist te oštetio državni proračun za više od 260 tisuća kuna, priopćeno je danas iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Nadalje, sumnjiči ga se da je od 2007. do kraja 2012. istodobno radio na dva radna mjesta - i to kao ravnatelj škole po sklopljenom ugovoru o radu na određeno, a istodobno je izvodio nastavu matematike u punom radnom vremenu bez da je zasnovao ugovor o radu, tj. radio je na crno, a svoj rad nastavnika matematike prikazivao je kao prekovremeni rad. Time je za sebe pribavio imovinsku korist u iznosu od 315 tisuća kuna bruto, navodi policija.

Također, osumnjičen je da "djelatniku škole nije isplatio iznos od 160.775 kuna, doznačen školi od nadležnog Ministarstva po pravomoćnoj presudi Općinskog suda. Djelatniku je isplatio 30 tisuća kuna, a ostatak nenamjenski potrošio podmirivši dugovanja raznim dobavljačima škole", navode iz policije.

Osumnjičeni ravnatelj nadalje je lažno prikazao adresu stanovanja te mu je isplaćeno gotovo 50 tisuća kuna naknade za troškove prijevoza.

Splitsko-dalmatinska policija protiv 51-godišnjeg ravnatelja podnijela je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter