Sredinom svibnja otvara se Radićeva ulica u Rovinju

Petar Franjić prvo napadačko ime
Petar Franjić prvo napadačko ime

Na križanju Ulice Stjepana Radića i Prve istarske brigade privodi se kraju izgradnja kolektora, zbog čega je tih dvjesto metara, inače vrlo prometne ulice, koja grad spaja s Valbrunom, odnosno turističkim naseljima Villas Rubin i Polari, zatvorena za automobile. Promet je tako, usmjeren na alternativne pravce i odvija se uz pomoć prometne signalizacije. Kako doznajemo, "nova" regulacija prometa potrajat će do sredine mjeseca, odnosno 14. svibnja, kada će cesta pod novim asfaltom, i svim onim što je u njenu utrobu postavljeno biti spremna za "puštanje" u promet.

Uz vodu postavlja se i gradski plin

Razlozi za kopanje dvjesto metara ceste su višestruki, a prvi i osnovni zbog čega su i započeli još sredinom ožujka leže u činjenici što se upravo na toj dionici kolektora i u prvoj fazi izvedbe radova, na njoj i stalo prije četiri godine. 

- Kolektor javne odvodnje izvodi se u dužini od dvjestotinjak metara, odnosno i obuhvaća potez od ulaska u naselje do ulaza u hotel "Kotlić". Uz cijevi javne odvodnje (profila 250 mm) postavlja se i nova instalacija plina, a u djelu prema kružnom toku izvodi i izvanredno održavanje objekata oborinske odvodnje, kaže direktor rovinjske Odvodnje, Marko Paliaga, dodajući i da se izvodi i nova vodovodna mreža, također u dužini od 200 metra, kao i elektroenergetska mreža od 20 Kw. Točku na i, stavit će radovi na izvanrednom održavanju kolnika, odnosno polaganjem novog asfaltnog pokrova.  

Radovi vrijedni 1,5 milijuna kuna       

Inače, valja istaknuti i da izgradnju kolektora javne odvodnje i kolektorske mreže u Ulici Stjepana Radića s pripadajućim radovima na elektroenergetskoj, plinskoj i vodovodnoj mreži zajedno izvodi rovinjska "Odvodnja", Istarski vodovod, "Plinara" Pula, HEP i Grad Rovinj, koji je ujedno nositelj investicije i investitor u oborinsku odvodnju. Vrijednost radova, kako podzemnog tako i manjim dijelom nadzemnog sređivanja Radićeve iznosi oko 1,5 milijuna kuna bez PDV-a.

Na pitanje, zbog čega je, za nešto više od mjesec dana  probijen rok dovršetka radova doznajemo i da je kašnjenje prouzrokovano proširenjem izvedbe električnih i vodovodnih instalacija, ali i same činjenice da se baš svi podzemni radovi nisu mogli u detalje predvidjeti. (N. ORLOVIĆ RADIĆ) 





Podijeli: Facebook Twiter