Sredinom srpnja otvaranje ponuda za Stoju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proteklog je tjedna u Narodnim novinama, a jucer i u javnim glasilima, objavljen javni natjecaj o davanju u koncesiju pomorskog dobra u svrhu gospodarskog korištenja plaže na Gradskom kupalištu Stoja u Puli. Ponovljeni je to natjecaj nakon što je Gradsko vijece poništilo prvi, za kompletno kupalište Stoja, jer se nije javio nijedan ponuditelj.

Odmah je usvojena odluka o raspisivanju novog natjecaja, u kojem je ovo kupalište podijeljeno u dva dijela. U koncesiju se tako novim natjecajem daje obalni dio širine cetiri do deset metara, dok je izdvojen preostali dio s objektom koji je pod zaštitom, ali sustavno propada vec niz godina.

Novi natjecaj na obalnom dijelu predvida sportsko-rekreacijsku djelatnost (iznajmljivanje sandolina, pedalina, brodica, ronjenje, surfanje, skije, skutere, parasailing, zabavni park na moru, akvagan), iznajmljivanje plažnih rekvizita (ležaljke, suncobrani), ugostiteljstvo i trgovinu (ugostiteljske terase, štandovi, ambulantna prodaja) te iznajmljivanje kabina za presvlacenje.

Koncesija se daje na rok od 19 godina, a pocetni iznos stalnog dijela koncesijske naknade iznosi pet kuna po cetvornom metru. Konkretno, za 5.969 kvadrata obale kupališta pocetna je cijena 29.845 kuna. Tomu valja pridodati i pocetni dio promjenjivog dijela koncesijske naknade, koji iznosi tri posto prihoda ostvarenog obavljanjem djelatnosti na kupalištu.

- Ocekujemo da cemo na ovom natjecaju imati zainteresiranih potencijalnih koncesionara, jer se vec nekoliko zainteresiranih stranki informiralo o uvjetima natjecaja i promjenama u odnosu na prethodni, rekao je Damir Prhat, procelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.Inace, plaža se nece smjeti ogradivati niti naplacivati ulaz u kupalište, a svi buduci zahvati u prostoru pod koncesijom morat ce se izvoditi po Detaljnom planu uredenja Kupalište Stoja te ishodovati lokacijsku dozvolu za tu svrhu.

O Valkanama u utorak na sjednici pulskog vijeca

Na sjednici Gradskog vijeca zakazanoj za utorak odlucivat ce se o prihvacanju ponude na natjecaju, raspisanom u sijecnju, za davanje koncesije za Gradsko kupalište Valkane, u svrhu gospodarskog korištenja. Na natjecaj je stigla tek jedna ponuda, ona Enesa Ibrahimovica, odnosno njegove tvrtke Centar 2004. O pozitivnoj ili negativnoj ocjeni ponude odlucuje povjerenstvo, koje ce to prenijeti vijecu, koje ima posljednju rijec o (ne)dodjeli koncesije. (Piše Goran ROJNIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter