Sređeni odnosi unutar društva - bitna pretpostavka za kvalitetan rad

Dorina Vlakančić (M. MIJOŠEK)
Dorina Vlakančić (M. MIJOŠEK)

Nakon što je predsjednica Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre Dorina Vlakančić jučer podnijela ostavku na funkciju predsjednice ovoga društva, upitali smo čelne ljude grada Pule za izjavu glede novonastale situacije. Vlakančić je, naime, o tome je elektronskom poštom obavijestila pulskog gradonačelnika Borisa Miletića, istarskog župana Valtera Flega, te pulsku pročelnicu za kulturu Jasminu Kamber i županijskog pročelnika za kulturu Vladimira Torbicu.

Grad bez ingerencije

- Grad Pula već dugi niz godina pruža potporu i financijski podržava programe i projekte HDLU-a Istre što je praksa koju će Grad i dalje nastaviti činiti čim HDLU Istre riješi temeljna pitanja funkcioniranja unutar organizacije što je jedan od osnovnih preduvjeta da bi se programi i projekti mogli realizirati. Grad Pula ne može rješavati unutarnja pitanja i utjecati na narušene međuljudske odnose unutar bilo koje nezavisne organizacije, pa tako ni HDLU-a Istre. Sve što se događa unutar HDLU-a Istre stvar je njegovog vodstva i Grad Pula s tim u vezi nema nikakve ingerencije. Sređeni međuljudski odnosi unutar organizacije bitna su pretpostavka za kvalitetan nastavak djelovanja ovog društva te se nadamo da će novo vodstvo udruge uspjeti riješiti probleme unutar kuće i da će HDLU Istre što prije ponovno početi kvalitetno funkcionirati. Smatramo da je funkcioniranje ovog društva, pa samim time i realizacija programa HDLU-a upitna i to zbog, ponavljamo, narušenih međuljudskih odnosa te izostanka podrške velikog broja respektabilnih članova HDLU-a sadašnjem vodstvu organizacije. Ne manje bitno, prilikom prijave HDLU Istre na javni poziv za financiranje projekata i programa uočen je niz nepravilnosti od strane Povjerenstva što se smatra neispunjavanjem osnovnih uvjeta za pružanje financijske podrške, vele iz Odsjeka za informiranje Grada Pule.

Nadalje, ističu iz Grada da u cilju izbjegavanja bilo kakve sumnje u ispravnost odluke Povjerenstva koje je utvrdilo brojne nepravilnosti u prijavnicama HDLU-a Istre na javni poziv za financiranje programa, dostavljaju samo jedan od dopisa HDLU-a Istre u kojem sami navode da je prilikom prijave na Javni poziv za dodjelu sredstava učinjen propust s njihove strane. (V. BEGIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter