Sreca je u ormaru punom boja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sijecanj je idealno vrijeme za odmor, odlazak na skijanje ili pak "skijanje na suhom" po sezonskim sniženjima i kupovanje odjece i do 70 posto jeftinije. I budi sada pametan, naravno modno. Što kupiti, nešto staro ili se strpjeti za nove kolekcije?

No, pogled na more tamnih nijansi i crnih kaputa koji su se poput neke kromatske mimikrije spojili s tamnim oblacima ipak traži nešto drugo. Baš kao i osobne novogodišnje rezolucije, vrijeme je da iza sebe ostavimo staru i dosadnu modu i pocnemo gledati naprijed te se okrenuti novim trendovima koji ce ove godine biti najpopularniji.

Nakon tmurne i decentne zime zavijene u crnu, antracit sivu i u tom slucaju optimisticnu bež boju, s toplijim danima stižu toplije boje. Kao što sunce potice proizvodnju serotonina, hormona srece, tako i žive boje stvaraju srecu u ormarima.

Moda kao da prati neke prirodne ritmove, a to znaci da ce što je temperatura viša, i boje biti užarenije i življe. Ako su prošle godine boje bile popularne, onda cemo ih se u 2012. tek nauživati.



Ovog proljeca pospremite crno, smede i sivo, a pripremite neonske boje i takozvane boje dragulja (ljubicasta, smaragdnozelena, kobaltno plava?). Ako su vam ove jarke boje malo previše, kombinirajte ih s pastelnima. Strucnjaci preporucuju da jarke boje nosite na onom dijelu tijela koji želite naglasiti.

Buduci da su boje glavni stilski akteri, nova-stara modna novost je color blocking iz 80-ih, odnosno kombiniranje dvije ili više boja u jednoj odjevnoj kombinaciji, poput zelene i ružicaste, plave i narancaste, ljubicaste i zelene.

Bojite se smjelih kombinacija? Krenite jednostavno. Ukomponirajte ovaj look na cipelama ili modnim dodacima (color block torba). Ili pak jarke boje kombinirajte s bojom kože. Što se tice kombiniranja boja - pokušajte s komplementarnima (koje se nalaze na suprotnoj strani spektra) - plava i narancasta, žuta i ljubicasta te crvena i zelena.

Malo hrabrosti nakon zimske letargije ne škodi nikome, pa tako ni stilu. Kada je izvan ormara sve tako nesigurno, onda iz njega izvucite komade za stil mocne žene koja ne poznaje granice, nema inhibicije, nema straha od toga da ce modno pogriješiti.


Podijeli: Facebook Twiter