Srebro za kremu s termalnom vodom Istarskih toplica

Potvrda kvalitete proizvod s termalnom vodom Istarskih toplica (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Potvrda kvalitete proizvod s termalnom vodom Istarskih toplica (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Termalna voda Istarskih toplica, sumporna, s prirodnom radijacijom te značajnom količinom natrija, kalcija, klora i drugih minerala koju po ljekovitosti i kvaliteti svrstavaju među tri termalne vode u Europi, osim u terapijske odnedavno se koristi i u kozmetičke svrhe.

- Za razliku od drugih proizvoda u kojima je po 50 posto termalne i obične vode, za proizvodnju Esensa Mediterana aqua lift termal kreme s termalno-mineralnom vodom Istarskih toplica, u cijelosti se koristi termalna voda, rekla je predstavljajući ovaj novi proizvod Valentina Penco, predstavnica firme Dermoestetik iz Umaga, koja je u suradnji s Lječilištem Istarske toplice prije pola godine počela razvijati novi proizvod, jedinstvenu kozmetiku na bazi termalne vode u hrvatskim okvirima.

- Pored termalno-mineralne vode Istarskih toplica, krema za lice sadrži i matične stanice, matičnu mliječ, crvene alge i pomaže kod hidratacije, regeneracije te ima anti-age svojstva, naglasila je Penco.

Krema s termalnom vodom osvojila je nedavno srebrnu medalju na međunarodnom sajmu International Invention Show & Technomart u kineskom gradu Taipeiju 2015., a  prvi je puta predstavljena domaćoj javnosti u sklopu obilježavanja Dana Istarskih toplica koji je već tradicionalno proslavljen proteklog vikenda, u povodu blagdana Majke Božje od Zdravlja.

- U suradnji sa Dermoestetikom planiramo razvijati nove proizvode, primjerice pakirati fango - ljekovito blato za kozmetiku, ali i medicinske potrebe, najavio je vlasnik lječilišta Mirko Kliman. Naglasio je da je lječilište 80 posto orijentirano na zdravstveni segment, te da se nastoji proširiti i na wellness ponudu i kozmetiku.- Ako je Vichy mogao napraviti čudesa sa svojom vodom, onda možemo i mi samo trebamo suradnike koji to znaju, kaže Kliman. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter