Srebro za Kostelica!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivica Kostelic osvojio je srebrno odlicje u slalomu na ZOI u Vancouveru zaostavši 16 stotinki za zlatnim Talijanom Gulianom Razzolijem. Kostelicu je to drugo odlicje na ovim Igrama, te trece olimpijsko u karijeri. Broncano odlicje osvojio je Švedanin Andre Myhrer s 44 stotinke zaostatka.

Kostelic je bio cetvrti nakon prve vožnje, a u drugoj je bio jedini koji nije napravio nijednu vecu pogrešku. To je ipak bilo dovoljno za srebro jer je pobjednik ovogodišnje sljemenjske utrke Razzoli ipak imao veliku prednost od 58 stotinki iz prvog "laufa".

Pritisak nisu uspjeli izdržati nakon prve vožnje drugoplasirani Slovenac Mitja Valencic, koji je tek šesti, kao ni cetvrtoplasirani Austrijanac Benjamin Raich. Austrijsko muško skijanje doživjelo je tako pravu blamažu jer nisu osvojili nijednu medalju na ovim Igrama.

Natko Zrncic Dim je doskijao do 19. mjesta sa zaostatkom od 2.67 sekundi, dok je Danko Marinelli 32. s 8.01 sekundi sporijim vremenom od pobjednika. Dalibor Šamšal je izletio u prvoj vožnji.


Podijeli: Facebook Twiter