Srebrnjak na juniorskom i kadetskom prvenstvu Europe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sutra u Ostravi počinje juniorsko i kadetsko prvenstvo Europe u stolnom tenisu. Put Češke danas iz Zagreba kreće hrvatska ekspedicija koja ima 18 članova, 13 igrača i pet članova stručnog stožera, a među njima se nalaze juniorka Pule Dorina Srebrnjak i njezin trener Bogdan Đekić.

Srebrnjak će na prvenstvu, koje traje do 21. srpnja, nastupiti u pojedinačnoj konkurenciji, u mješovitim parovima s Vedranom Bakačem, u ženskim parovima s Paolom Markati te u ekipnoj konkurenciji gdje će joj, uz Markati, društvo praviti Lea Rakovac i Mateja Jeger. Đekić će, pak, obnašati ulogu izbornika muške kadetske reprezentacije.

- Juniorke imaju kvalitetu, dobro su pripremljene i od svih hrvatskih predstavnika najbliže su tome da osvoje medalju - istaknuo je Đekić. - Svi smo se zajedno pripremali tjedan dana u Zagrebu, nakon čega su stolnotenisači otputovali na dodatne pripreme u Slovačku, dok su se stolnotenisačice tjedan dana pripremale u Düsseldorfu, gdje su trenirale i igrale prijateljske oglede s njemačkom reprezentacijom te prvenstvo dočekuju u dobroj formi.

Hrvatske juniorke neće lako potvrditi prognoze u Ostravi koja će ugostiti 36 reprezentacija. Hrvatska se nalazi u prvoj jakosnoj skupini, među najboljih 16 reprezentacija koje su podijeljene u četiri grupe, a protivnici hrvatskim juniorkama u grupi B bit će Njemačka, Češka i Grčka.

Kod juniora također nastupa 36 reprezentacija, a Hrvatska je i ovdje u prvoj jakosnoj skupini, u grupi A gdje će odmjeriti snagu s Francuskom, Rusijom i Belgijom.

Kod kadetkinja nastupa 40 reprezentacija, a Hrvatska je u prvoj jakosnoj skupini, u grupi B gdje će joj protivnici biti Francuska, Švedska i Latvija. Kadeti su najbrojniji, čak 41 reprezentacija, a usto su i jedina konkurencija u kojima će Hrvatska nastupiti u drugoj jakosnoj skupini. Hrvatski kadeti bit će u prvoj fazi prvenstva dijelom grupe H, u koju je ždrijeb još smjestio Portugal, Srbiju i Crnu Goru. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter