Srebrni štit za Teranke

Patrizia Milani (D. ŠTIFANIĆ)
Patrizia Milani (D. ŠTIFANIĆ)

Pulska ženska klapa Teranke osvojila je srebrni štit na 51. Festivalu dalmatinskih klapa čije je finale održano na trgu Sv. Mihovila u Omišu. Ove godine Teranke su ušle u finale s najvećim brojem bodova koje su dobile od stručnog ocjenjivačkog povjerenstva na polufinalnoj večeri, a bile su i jedina klapa iz Istre. U finalu Teranke su izvele dvije skladbe i to "Zima na škoju", na glazbu Mojmira Čačije i tekst Jakova Dukića te "Misečinu, narodni napjev u obradi Vinka Lesića.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo koji su činili prof. Rajmir Kraljević, Mićo Friganović, prof. Velebit Veršić, dr. Ivana Tomić Ferić, Mirko Barišić, dr. Marko Rogošić, mo. Mojmir Čačija,    ocijenilo je Teranke najvećim brojem bodova - 47, kao i klapu Orca iz Splita. Na temelju propozicija koje nalaže festival ipak je Orca odnijela zlatni štit. Treće mjesto i brončani štit s povijesnim grbom grada Omiša pripao je klapi Ankora iz Podstrane.

Publika je nagradila klapu Oršulice iz Vodica s brončanim leutom, klapu Orca sa srebrnim i klapu Ankora sa zlatnim leutom.

Klapu Teranke čine sopranistice Valentina Jurič, Gordana Žgomba, Nikolina Jurič i Melanie Andrić Vurušić, alti Kristina Puh Leko, Jadranka Celić Bernaz, Diana Macan i Denisa Mravičić. Umjetnički voditelj klape Teranke je renomirani klapski voditelj Sveto Popović koji je klapi dao potpuno novu dimenziju i koji je uvelike zaslužan za ovaj veliki uspjeh.

Ženska klapa Teranke koja djeluje pri Puhačkom orkestru grada Pule u Omiš je putovala uz financijsku pomoć grada Pule te se zahvaljuju Puhačkom orkestru grada Pule, Gradu Puli, SAKUD-u Pula, medijima i svima koji su svojom pomoći doprinijeli njihovom velikom uspjehu. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter