Srebrni pulski Rondo Histriae

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vox Animae Sveucilišta u Splitu s dirigentom Tomislavom Veršicem pobjednik je 43. susreta hrvatskih pjevackih zborova. Predstavnik Istarske županije, pulski Rondo Histriae, na celu s Vinkom Buric, u svom je prvom sudjelovanju zaslužio odlicno drugo mjesto, dok je bronca pripala ženskom zboru Crkvenog pjevackog društva Mir iz Belišca predvodenim Želimirom Sušicem.

Slavilo je i Šibensko pjevacko društvo Kolo s voditeljem Mladenom Tutavcem, koje se okitilo nagradom Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja - "Kanat našen kantu" Slavka Zlatica, odnosno plaketom cija je autorica poznata slikarica i keramicarka Ljerka Njerš.

Manifestacija je sedmi put održana u Novigradu, okupivši u natjecateljskom dijelu u kinodvorani selekcioniranih 16 najboljih amaterskih zborova i tri gostujuca - domacinske Cittanova Vocalensemble i Novigrad - Cittanova (Branislav Ostojic) te vrsni Akademski pevski zbor Tone Tomšic Univerze v Ljubljani (Sebastjan Vrhovnik).

Mnogi su je ocijenili jednom od najkvalitetnijih dosad, a bila je i najbrojnija te ju je dobar dio od ukupno 800-tinjak sudionika prvi put zatvorio zajednickim nastupom pod novigradskim zvonikom.

Gromko su izveli "Popevke sem slagal" Dragutina Domjanica i Vlahe Paljetka, pod dirigentskom palicom najuspješnijeg maestra - Tomislava Veršica, a uslijedile su pjesme zborova Vox Animae i Rondo Histriae.


Podijeli: Facebook Twiter