Srebrni eko-certifikat za buzetsku školu

Zelenu zastavu podignuli su učenici (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Zelenu zastavu podignuli su učenici (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Srednja škola Buzet peti je put obnovila prestižni status međunarodne eko-škole. Ispunila je sve zadane kriterije te joj je dodijeljen srebrni certifikat međunarodnih eko-škola.

- S obzirom da smo peti put u cijelosti ispunili sve obveze i zadane programske zadatke koje je postavila udruga "Lijepa naša", ove nam je godine dodijeljen srebrni status i time se neizmjerno ponosimo, rekla je ravnateljica škole Marija Pavletić. Preostaju još dvije godine rada kako bi Srednja škola Buzet ispunila sve potrebne uvjete i postala međunarodna eko-škola sa zlatnim certifikatom i trajnim statusom.

Prestižni status škola je potvrdila sustavnim razvojem i edukacijom te stalnim poboljšanjem izgleda svog okoliša, ali i šireg područja, u čemu joj pomažu kumovi eko-škole, Grad Buzet i komunalno poduzeće Park. Stoga je ravnateljica škole primjerak certifikata uručila gradonačelniku Siniši Žuliću i direktorici Parka Ervini Kisiček. Inicijatoru i koordinatoru eko-projekta profesoru Boži Tolušiću kao priznanje za dugogodišnji rad dodijeljen je certifikat međunarodnog učitelja eko-škola.

Zelenu zastavu kao simbol brige za okoliš, ali i članstva u velikoj obitelji međunarodnih eko-škola, na današnjoj svečanosti podignuli su srednjoškolci koji su predstavljali školu na ovogodišnjem državnom ekološkom kvizu "Lijepa naša": Karla Vivoda, Lea Medica, Ana Bauer i Ivan Čeh, uz pomoć eko-koordinatora, profesora Bože Tolušića. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter