Srebrne Vettice proslavile peti rođendan


Slavljenički koncert pod nazivom "Od Vette do pete" održala je Vokalna skupina "Vetta" iz Vrha u prepunoj dvorani u Vrhu i sa svojim Vrhuvcima i brojnim gostima emotivno proslavila petu obljetnicu djelovanja. Raznolikim repertoarom, mozaikom božićnih napjeva do obrada popularnih i zabavnih skladbi, oduševila je posjetitelje, a napose izvedbom pjesme "Sušna zikva na škoju", jednom od tri sa kojom je ljetos nastupila u Šibeniku i osvojila srebro na Međunarodnom natjecanju zborova u folklornoj glazbi.

- To nam je bilo prvo natjecanje, ujedno i prva nagrada. Prekrasno je to iskustvo, prisjetila se voditeljica "Vette" Leana Paladin.

Sve članice vokalne skupine su sa Vrhuvštine i većinom su se "regrutirale" iz župnog zbora Vrh. U glazbenom vremeplovu provele su kroz svoj repertoar od samih začetaka.

- Krenule smo skromno, sasvim spontano, ali hrabro. Spojila nas je velika želja za druženjem i još veća ljubav prema glazbi. Članice smo crkvenog zbora župe Vrh i ideja za osnivanjem vokalne skupine nastala je upravo nakon jednog zborskog nastupa. Trebalo je osmisliti ime, a Vetta je bila jednoglasna odluka jer Vetta kao talijanski naziv za Vrh, činila nam se savršeni odabir za skupinu koja je nastala upravo u Vrhu, poručile su tijekom koncerta Vettice kako im tepaju njihovi Vrhuvci.

U Ženskoj vokalnoj skupini "Vetta" sopranistice su Zdenka Majcan, Kristina Paladin, Melisa Fabijančić i Matea Fabijančić, mezzosopranistice Danijela Grbac i Martina Paladin, alt pjevaju Helena Šćulac Jerman, Leana Paladin, a drugi alt Melita Paladin i Tina Majcan. U proteklih pet godina nastupile su na brojnim manifestacijama u Istri, a pjevale su i u susjednoj Sloveniji.

Na slavljeničkom koncertu kao glazbeni gosti nastupili su mješoviti pjevački zbor Glazbenog društva "Sokol" Buzet te crkveni zbor Vrh. U znak zahvale za podršku Vokalna skupina "Vetta" uručila je zahvalnice među ostalima i Gradu Buzetu te Mjesnom odboru Vrh, a i sama je dobila prigodno priznanje za suradnju koje im je dodijelila Udruga antifašista Buzeta. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter