Srebrna medalja za vino Castello Festigia

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na ovogodišnjem sedmom Medunarodnom ocjenjivanju vina Bacchus 2010. u španjolskom Madridu, vino Castello Festigia podruma Agrolaguna osvojilo je srebrnu medalju.

Ova medalja još jedna je u nizu osvojenih svjetskih nagrada, a dosad su vina Merlot Festigia i Cabernet Sauvignon Festigia osvojila zlatnu medalju u Italiji i broncanu medalju Decanter u Londonu.

Manifestaciju, održanu u Madridu od 18. do 21. ožujka organizirali su U.E.C. (Spanish Tasters Union) pod pokroviteljstvom O.I.V. (The International Organisation of Vine and Wine), U.I.OE (the International Union of Oenologists) i VinoFed (Federacija najvecih ocjenjivanja vina).

Festigia je brend ekskluzivnih vina u kojem se nalaze najbolja vina prema izboru enologa Agrolagune Ante Gavranica i Miroslava Latala. Etiketa je poznata po motivu porecke bazilike, a Festigia je drevni naziv jedne od njenih prostorija u kojoj su se u anticko doba održavale gozbe uz dobra vina.

Castello Festigia vrhunsko je vino kompleksnog i bogatog okusa, simbioza 60 posto cabernet sauvignona i 40 posto syraha, odnjegovano u barriqueu. Ima mekocu syraha i robusnost cabernet sauvignona, a suptilne arome crnog bobicastog voca lijepo su ukomponirane s nježnim mirisima vanilije.


Podijeli: Facebook Twiter