Srebric: Podržavamo osnivanje sportske inspekcije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebric izjavio je da HNS podržava osnivanje sportske inspekcije kao što je najavio ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanovic tijekom sastanka s celnicima Saveza.

"Podržavamo osnivanje sportske inspekcije, kao i sve aktivnosti državnih tijela na sprjecavanju negativnosti u sportu jer mi nemamo instrumente za takve akcije. Ne bih komentirao izjave o tome da nemamo podršku ministarstva, ali istina je da nam je ministar porucio da se ocekuju naše ostavke. Volio bih da je drukcije, ali svatko ima pravo na svoje mišljenje. U ponedjeljak ce o ovome raspravljati Izvršni odbor HNS-a i tada cemo donijeti zakljucke na ovu temu", izjavio je Srebric na konferenciji za novinare u cetvrtak, na kojoj nije bilo predsjednika Saveza Vlatka Markovica, koji je u srijedu predvodio delegaciju HNS-a na sastanku s ministrom Jovanovicem.

Na novinarski upit je li moguca suradnja HNS-a i resornog ministarstva, Srebric je kazao da ocekuju odgovarajuci oblik suradnje koji je najavljen u razgovoru s pomocnikom ministra Petrom Skansijem.
"Bez obzira da li se mi slažemo ili ne slažemo oko nekih pitanja, država bi mogla pomoci hrvatskom nogometu ukoliko bi sustavno riješila pitanje financiranja omladinskih pogona", rekao je Srebric.

Na red je došlo i pitanje odigravanja triju utakmica proljetnog nastavka Prve lige koje su na rasporedu ovoga vikenda, jer je zbog dugovanja igracima Disciplinska komisija HNS-a suspendirala Šibenik, Varaždin i Karlovac.

Srebric je novinarima kazao da ce se prvenstvo sigurno nastaviti, te da ce u Prvoj ligi igrati onoliko klubova koliko ih bude to moglo financijski izdržati. On je uvjeren da ce najmanje deset klubova biti u stanju privesti kraju ovu sezonu.
(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter