Srdela ponovno u ribarnici, kilogram u Puli 20 kuna

Srdela na pulskoj ribarnici po 20 kuna (B. P.)
Srdela na pulskoj ribarnici po 20 kuna (B. P.)

Srdela, omiljena riba mnogih Istrana, vratila se u ponedjeljak nakon lovostaja na pulsku, ali i pazinsku ribarnicu. Kako smo vidjeli u Puli je kilogram friške, tek ulovljene, ali i dosta sitne srdele, koštao 20, dok je u Pazinu bila za pet kuna skuplja.

Podsjetimo, lovostaj na srdelu završio je 10. siječnja no samo kratkotrajno i ova se mala plava riba mogla loviti tek do 15. siječnja, kada je ponovo nastupio lovostaj koji je trajao sve do kraja siječnja. Iako smo očekivali da će se za srdelu čekati u redovima, pomame za ovom sitnom plavom ribom prvog dana nakon završetka lovostaja ipak nije bilo.

"Srdele ponovo ima, ali kupci se još nisu vratili" rekla nam je jedna od prodavačica s pulske ribarnice dodajući da ne zna koji je razlog za to, je li manjak novca ili ljudi još ne znaju da je lovostaj završio i da se ova riba vratila na ribarnicu. Kada je stigla i koliko košta raspitivala se i jedna gospođa koja nam je rekla da bi je i ona rado kupila, kako veli, barem pola kile, ali joj "kurjera gre za doma tek u tri ure", pa će po srdele ipak doći drugi dan. S nama je podijelila i muku "oko lovostaja" rekavši nam da su "ovi novi zakoni" sve zakomplicirali i više nikada ne zna kada se srdela može kupiti, a kada je nema, na što su joj prodavačice odgovorile kako one moraju "delati kako im drugi napišu", no kako će srdele idućih dana sigurno biti. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter