Srđan Fabijanac sportski novinar godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) obilježio je danas u Zagrebu uspješnu godinu dodjelom nagrada i priznanja, a za najboljeg sportskog novinara u protekloj godini proglašen je Srđan Fabijanac s Hrvatskog radija. Fabijanac je dugogodišnji kroničar splitskog i hrvatskog sporta, a u protekloj godini istaknuo se izvještavajući s Europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini i Olimpijskih igara u Londonu, kao i slikovitim radijskim prijenosima utakmica Hajduka.

Priznanje za televizijsko novinarstvo dobila je Iva Milanović-Litre sa Sportske televizije za TV-emisiju Paraolimpijac u kojem se bavi sportašima s invaliditetom, a priznanje HZSN-a za lokalno novinarstvo otišlo je Marinu Mrduljašu s Radio Dalmacije. Blaž Duplančić dobitnik je priznanja za publicistiku za knjigu "1950 - godina Torcide i Hajduka", posebno priznanje dobio je i projekt HOO-a Sportska Hrvatska, kao i glasnogovornik Košarkaškog kluba Cedevita Igor Jagić, koji je protekle godine imao najbolje uređenu press-službu.

HZSN je posebnim priznanjem za suradnju s medijima nagradio najtrofejnijeg vaterpolskog trenera na svijetu Ratka Rudića, koji je istaknut kao primjer komunikacijskog ophođenja s medijima na obostrano zadovoljstvo. Nagrade i priznanja HZSN-a dobitnicima su uručili ministar i doministar Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i Petar Skansi, predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog Olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop, te predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka.

"Čekao sam ovaj trenutak da vam priopćim ekskluzivnu informaciju da je od danas imenujem Ratka Rudića za svog savjetnika za izradu nove Strategije hrvatskog sporta", kazao je na svečanosti ministar Jovanović.

Prije svečanosti dodjele nagrada i priznanja održan je i Sabor HZSN-a na kojem je predsjednik Jura Ozmec posebno istaknuo sve teže uvjete s kojima se svakodnevno suočavaju sportski novinari, od otpuštanja i smanjivanja radnih prava, do nemogućnosti naplate svojih potraživanja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter