Srbiju savjetuju Strauss-Khan, Gusenbauer....

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Međunarodnom timu stručnjaka koji će savjetovati srbijanskog vicepremijera Aleksandara Vučića i srbijansku vladu, uskoro će se pridružiti i Njemica Bettina Nellen, stručnjak za borbu protiv korupcije i pranja novca, pišu u nedjelju beogradski mediji.

Kako navodi list Danas u vikend izdanju, pozivajući se na izvore u Vučićevu uredu, Nellen je u petak posjetila Beograd i u vladi Srbije o svom angažmanu razgovarala s prvim potredsjednikom. Vučićev savjetnik Dragan Đoković, koji je sudjelovao u dogovorima, rekao je za "Danas" da će Nellen u Vučićevu uredu provesti naredne dvije godine, a trebala bi početi raditi koncem studenoga.

Bettina Nellen, kako navodi ovaj list, dolazi na prijedlog njemačke vlade, koja je prošle godine obećala pomoć vladi Srbije u borbi protiv korupcije. Prema saznanjima ovog lista, Nellen, koja iza sebe ima 11 godina iskustva u borbi protiv korupcije i pranja novca, plaćat će njemačka vlada.

Nellen će, uz nekadašnjeg ravnatelja Međunarodnog monetarnog fonda Dominiquea Strauss-Kahna te bivšeg austrijskog kancelara Alfreda Gusenbauera, čiji je angažman Vučić potvrdio prošlog tjedna, biti treći inozemni stručnjak koji će savjetovati srbijansku vladu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter