Srbijanski carinici zaplijenili 908 kg marihuane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Srbijanski carinici u četvrtak su na hrvatsko-srbijanskom graničnom prijelazu Batrovci zaplijenili više od 908 kilograma marihuane namijenjene švicarskom tržištu, priopćila je u petak tamošnja Uprava carina.

Marihuana je na prijelazu Batrovci, na izlazu iz Srbije, nađena u kamionu makedonske registracije koji vozio kuhinje, kuhinjske elemente i kućanske aparate, što je, kako navodi srbijanska carina, rekordna pljenidba ove droge.

Carinici su se, navodi se u priopćenju, na detaljniju kontrolu odlučili na temelju "indikatora analize rizika", što je u slučaju makedonskog kamiona bio pravac kretanja s obzirom da su pokušaji krijumčarenja narkotika iz Makedonije u zapadnu Europu u posljednje vrijeme učestali.

Detaljnim pretresom i provjerom tereta otkriveno je ukupno 908 kilograma i 364 grama marihuane, spakovane u 218 paketa, raspoređenih u 17 većih i četiri manje posebno dizajnirane kutije.

Vozača kamiona, makedonskog državljanina A.D. (29), carinici su zajedno s otkrivenom drogom predali djelatnicima srbijanskog Ministarstva unutarnjih poslova.

Vođa tima u odjelu Uprave carina za suzbijanje krijumčarenja Vladimir Kovačević potvrdio je srbijanskim medijima da je pronađena marihuana bila namijenjena tržištu Švicarske. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter