Srbija: Zbog korupcije i zloupotreba vlasti uhićene 53 osobe

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović priopćio je u srijedu da je policija u velikoj akciji suzbijanja financijskog kriminala uhitila 53 osobe i podnijela kaznene prijave protiv 25 osumnjičenih za više kaznenih djela, posebno u svezi sa zloupotrebama u tijelima vlasti.

Prema njegovim riječima procjenjuje da su uhićeni i osumnjičeni od 2005. godine do danas državnim proračunima Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine, lokalnim samoupravama i drugim privrednim subjektima nanijeli štetu veću od 10 milijuna eura.

Ministar policije naveo je da su među uhićenima inspektori ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaposleni u saobraćajnom poduzeću „Lasta“ Beograd, članovi upravnog odbora Veterinarskog zavoda „Zemun“, kao i 13 policijskih službenika koji su radili na poslovima registracije vozila i odgovorne  osobe javnih komunalnih poduzeća.

Među osobama protiv kojih je podnesena kaznena prijava je i Dragan Đurić, bivši predsjednik nogometnog kluba “Partizan”, kao i sadašnji predsjednik NK “Sloga” iz Leskovca, Zoran Đorđević, doznaje “Blic”.

Stefanović je istaknuo da je ova policijska akcija “još  jedan ozbiljan pokazatelj odlučnosti države u obračunu  sa svim oblicima kriminala i korupcije i da nitko tko je otimao novac građanima Srbije neće biti zaštićen od kaznenog gonjenja bez obzira na položaj, stranačku  pripadnost ili dužnost koju obavlja”. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter