Srbija: Vučić odlazi s mjesta ministra obrane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potpredsjednik srbijanske vlade i ministar obrane Aleksandar Vučić u petak navečer je, nakon višednevnih spekulacija o mogućim kadrovskim promjenama ministara iz Srpske napredne stranke (SNS), na sjednici Središnjeg odbora naprednjaka stranačkim tijelima predložio da prije svih on ode s mjesta ministra obrane, objasnivši da ne može obavljati oba svoja posla jednakom kvalitetom i posvećenošću.

"Mislio sam da sam mlađi i da ću stići, ali sam fizički umoran", rekao je Vučić, najavljujući da će "prvo sebe rekonstruirati" te uz svoje ime pridodao i ministre poljoprivrede Gorana Kneževića, kulture Bratislava Petkovića i ministricu sporta i omladine Alise Marić.

Po rezultatima posljednjeg objavljenog istraživanja u Srbiji, predsjednik SNS i vicepremijer Aleksandar Vučić najutjecajnija je politička ličnost i 74 posto građana ga vidi na mjestu premijera, dok bi aktualnog predsjednika vlade Ivicu Dačića na tom mjestu zadržalo 15 posto ispitanika.

Većina građana, po ovom istraživanju, podupire najavljenu rekonstrukciju aktualne vlade, pa čak i eventualno raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora ako se partneri u vladajućoj koaliciji ne dogovore o preustroju izvršne vlasti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter