Srbija ukida potporu Exitu?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan od osnivača najvećeg regionalnog glazbenog festivala Exit Bojan Bošković podnio je ostavku na mjestu generalnog menadžera ove manifestacije dan poslije vijesti o ukidanju državne potpore, prenijeli su vojvođanski mediji, dok u novosadskoj gradskoj upravi takvu informaciju demantiraju.  

Ministarstvo financija u srijedu je najavilo da će u cilju štednje mnogi projekti u idućem razdoblju biti "skinuti s državnih jasli", a među njima je i glazbeni festival Exit. 

Bošković tvrdi da održavanje festivala bez pomoći države nije moguće. Po njegovim riječima, pogubno je što država ne cijeni ono što je Exit do danas uradio za imidž Srbije. 

- Mi smo u uništenoj Srbiji napravili nešto o čemu svijet govori već godinama. Doveli smo više turista nego što je bilo tko mogao sanjati. Promijenili smo grozni imidž koji je ova zemlja imala. I sad nas nitko nije ni nazvao da porazgovaramo. Da nas, recimo, pita: OK, ako vam ukinemo pomoć, kako ćete?, rekao je Bošković za novosadski Radio 021. Dodao je da je odluka Ministarstva čisto politička.

S druge strane, ostali dio tima Exita ističe da nisu dobili službenu potvrdu o ukidanju državne potpore festivalu te da vodstvo ove manifestacije traži novoga menadžera. 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, dužnosnik Srpske napredne stranke, izjavio je da će i grad i država nastaviti suradnju s Exitom ustvrdivši da je to "jedan od najprepoznatljivijih brendova ne samo Novog Sada, već i Srbije". Dodao je da je potpredsjednika vlade Aleksandra Vučića dobio uvjeravanja da će i druga republička tijela podržati festival tako da će Exit imati podršku i na državnoj razini.

Tijekom četiri dana trajanja festival posjeti oko 200.000 gledatelja iz regije, ali i zemalja EU-a. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter