Srbija: Uhiceni zbog pljacke hrvatskog broda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U policijskoj akciji na podrucju Smedereva uhiceno je pet osoba osumnjicenih za kradu i prikrivanje krade s hrvatskog broda ''Sloge'' koja se dogodila prije dva dana, objavila je smederevska policija.

Policija je, kako izvještava srbijanska agencija Tanjug, pronašla vecinu predmeta nestalih prilikom pljacke hrvatskog broda i pet pratecih teglenica, pri cemu su uhicene cetiri osobe osumnjicene za kradu, a jedna je uhicena zbog prikrivanja kaznenog djela.

Rijec je o kriminalnoj skupini koja se kradama na Dunavu bavila u dužem razdoblju i cije su aktivnosti bile poznate policiji.

Sa usidrenih teglenica je, kako se navodi, ukradeno više od 50 metalnih poklopaca, te strujni kablovi. Ukradeni predmeti pronadeni su zakopani na lokaciji jedne tvrtke na obali nizvodno od Smedereva, dok su strujni kablovi pronadeni kod jednog privatnog poduzetnika, vlasnika tvrtke za otkup sirovina nadomak Smedereva, uhicenog pod sumnjom da je prikrio kazneno djelo.

Visina štete je, kako se istice, procjenjena na oko 55 tisuca eura, a policija u Smederevu nastavlja rad na identifikaciji svih clanova skupine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter