Srbija: Ugrožena sigurnost policijskih operativaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova pojacalo je mjere sigurnosti oko bivšeg ministra unutarnjih poslova Dragana Jocica kojega je Vuk Bojovic, otac u Španjolskoj nedavno uhicenog pripadnika tzv. zemunskog klana Luke Bojovica, oznacio kao glavnog krivca za uhicenje njegova sina i sva kaznena djela za koje se on tereti, piše u petak beogradski list ''Press''.

Pozivajuci se na neimenovane izvore iz tog ministarstva, taj dnevnik prenosi kako u MUP-u takoder procjenjuju da bi vjerni suradnici Luke Bojovica mogli ugroziti sigurnost policijskih operativaca i svih clanova ureda za koordinaciju srbijanskog Vijeca za nacionalnu sigurnost koji su Španjolcima dostavili podatak gdje se krije ostatak klana te da potraga za clanovima klana Luke Bojovica i dalje traje.

List podsjeca na izjavu Bojoviceva oca, dugogodišnjeg ravnatelja beogradskog zoološkog vrta, koji je nakon uhicenja rekao da je njegovu sinu ''napakirano" da je masovni ubojica i voda klana i da je za sve kriv bivši ministar policije Dragan Jocic koji je ''uvjerio medije pa cak i predsjednika države da je Luka kriv za sva ubojstva u ovoj državi''.

Izvori ''Pressa'' isticu kako je ministarstvo izradilo procjenu ugroženosti svih državnih i policijskih dužnosnika koji su posljednjih godina sudjelovali u lociranju Luke Bojovica i razbijanju njegove kriminalne skupine. Optužba Bojoviceva oca ocijenjena je izravnom prijetnjom sigurnosti bivšeg ministra, inace teško ozlijedenog i nepokretnog nakon prometne nesrece 2008. godine.



''S obzirom na to da klan Luke Bojovica ima još desetak opasnih kriminalaca u Srbiji i regiji, optužbe da je Jocic kriv za njegovo uhicenje tumace se kao izravno ugrožavanje sigurnosti'', navode ti izvori.

Luku Bojovica, kojega je španjolska policija uhitila je prošlog cetvrtka u Valenciji, srbijanski su mediji navodili kao covjeka koji je preuzeo vodstvo nad ''zemunskim klanom'' nakon što su ožujka 2003. godine ubijeni vode te skupine Dušan Spasojevic i Mile Lukovic.

Navodi se i da je bio prijatelj vode negdašnje Srpske dobrovoljacke garde Željka Ražnatovica Arkana, kao i da je osumnjicen za više ubojstava i drugih kaznenih djela. Za Bojovica se navodi i da je kum Cvetka Simica, cije je tijelo u ožujku 2010. godine pronadeno na zagrebackom jezeru Jarun.

Zajedno s Bojovicem uhiceni su Vladimir Milisavljevic zvani Budala, koji je za sudjelovanje u ubojstvu srbijanskog premijera Zorana ?indica u Srbiji u odsutnosti osuden na 35 godina zatvora, Siniša Petric zvani Zenica, koji je navodno u Srbiji za ubojstvo dobio 15 godina zatvora, i Bojovicev kum Vladimir Mijanovic zvani Zuba. 


Podijeli: Facebook Twiter