Srbija: Snježna oluja obustavila željeznički promet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog orkanskog vjetra i snježnih nanosa prekinut je u subotu magistralni željeznički promet u Vojvodini, kao i promet teretnim vozilima, zatvoren je jedan od najvećih graničnih prijelaza u Srbiji - Horgoš, a na cestama nastavlja se evakuiranje putnika automobila uz pomoć oklopnih vozila i vojnih helikoptera.

Zatvoren je dio auto-ceste od Novog Sada do Subotice, ali su svi putnici koji su bili blokirani na ovoj dionici, njih oko 200, evakuirani tijekom noći, kazao je za agenciju Tanjug načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za izvanredne situacije Goran Nikolić.

"Zbog snažnog vjetra i snježnih nanosa koji dostižu visinu i do 3,5 metra za promet je zatvoren granični prijelaz Horgoš, na dionici Subotica-Novi Sad u oba smjera", priopćili su "Putevi Srbije".

A snježni nanosi kod mjesta Vrbas onemogućavaju željeznički promet na magistrali Beograd - Novi Sad - Subotica, izjavio je jutros direktor medija centra Željeznica Srbije Nenad Stanisavljević.

"Zbog vremenskih neprilika na pruzi stoje dva međunarodna vlaka i to od ponoći vlak koji je sinoć krenuo iz Beograda za Budimpeštu, a jutros od 4.00 sata vlak koji iz Budimpešte prometuje za Beograd", rekao je Stanisavljević precizirajući da u oba vlaka ima po 50-ak putnika i svi su dobro.

On je rekao da su stručne službe Željeznice Srbije na terenu, a te da su dovezene dodatne lokomotive, ali za sada ni po dvije lokomotive nisu uspjele pokrenuti ove međunarodne putničke vlakove.

Snježna oluja u Vojvodini počela je u noći između četvrtka i petka, zbog čega je u nekoliko mjesta proglašeno izvanredno stanje, a za izvlačenje putnika iz zametenih auta i autobusa angažirana su oklopna vozila i helikopter vojske Srbije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter