Srbija: Sahranjene žrtve masovnog ubojstva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na mjesnom groblju u šumadijskom selu Velika Ivanča, šezdesetak kilometara južno od Beograda, danas su pokopane žrtve masovnog ubojstva koje je počinio mještanin Ljubiša Bogdanović, usmrtivši prije tri dana 13 srodnika i susjeda, među kojima svoju majku i sina. Trinaest lijesova tijekom prijepodneva u nizu je poredano ispred mjesne crkve u kojoj je misu žrtvama služio episkop šumadijski Jovan i svećenici Srpske pravoslavne crkve.

Više tisuća ljudi okupilo se kako bi odalo posljednju počast ubijenim mještanima. Većina okupljenih nosila je po 13 svijeća, za svakog od tragično stradalih. Reporteri s mjesta događaja javili su da je ispraćaj protekao u mučnom ozračju, ali dostojanstveno i mirno. U Mladenovcu je današnji dan proglašen danom žalosti, a na zajedničkom sprovodu sudjelovali su i visoki državni dužnosnici te dužnosnici Beograda i Mladenovca, kao i više od dvije tisuće mještana Velike Ivanče, Mladenovca i susjednih sela. U Srbiji je zbog ovog nezapamćenog masakra u srijedu bio proglašen dan žalosti.

Zločin se dogodio u utorak pred zoru kada je ubojica u pet kuća za manje od pola sata hicima iz pištolja ubio 13 suseljana - šestoricu muškaraca, šest žena i jednog dvogodišnjeg dječaka, kojeg su liječnici hitne pomoći našli u naručju ubijene majke. Bogdanović je pokušao ubiti suprugu i sebe, a nakon tri dana provedena u komi u četvrtak je preminuo u Urgentnom centru, dok se njegova supruga oporavlja nakon operacije i očekuje se da će biti jedini svjedok čije bi izjave mogle pomoći istražiteljima sastaviti mozaik i doći do eventualnih motiva ovog zločina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter