Srbija: Preventivna evakuacija u Srijemu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Banke su ispraznile pojedine bankomate u Srijemskoj Mitrovici, u kojoj se građani danima brane od poplava, otkrio je u utorak zapovjednik pokrajinskog stožera za izvanredne situacije Goran Ješić, koji je i potpredsjednik vojvođanske vlade.

"Tražimo od banaka da se ne ponašaju kao idioti. Ljudi normalno funkcioniraju", poručio je Ješić na društvenoj mreži Twitter.

U Srijemskoj Mitrovici već nekoliko dana traje borba na obrani grada od poplava.

Istodobno u srijemskim mjestima Morović i Višnjićevo traje preventivna evakuacija zbog nadolazeće vode, koja se odvija u četiri faze.

U Novome Sadu je zasjedao stožer za izvanredne situacije vojvođanske vlade koji je priopćio da je higijensko-epidemiološka situacija i opskrba vodom za piće pod stalnim nadzorom zdravstvenih vlasti.

Stožer je objavio da se provodi pojačani epidemiološki i sanitarno-inspekcijski nadzor nad kretanjem crijevnih i zaraznih bolesti i cjelodnevno dežurstvo u svim zdravstvenim ustanovama.

Vojvođanski mediji dodaju da u pojedinim mjestima voda iz seoskih vodovoda u općini Pećinci nije za piće zbog podizanja podzemnih voda. Pokrajinski stožer jer osigurao opskrbu vodom za piće u tim mjestima, dok seoski vodovodi ne budu sanirani.

Osim državnih tijela, tvrtki i pojedinaca u prikupljanje pomoći za poplavljena područja u Srbiji uključila se i Katolička crkva. U izjavi za hrvatske medije u Vojvodini beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar rekao je da Crkva i katolički vjernici pomažu kroz djelovanje Caritasa.

Hočevar je pozvao na zajedništvo i solidarnost. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter