Srbija opozvala veleposlanicu pri EU-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veleposlanica Srbije pri Europskoj uniji (EU) u Bruxellesu Roksanda Ninčić opozvana je s dužnosti, objavljeno je u subotu u Beogradu u "Službenom glasniku". Roksanda Niničić bila je u misiji u Bruxellesu od 2005. godine, a Ukaz o opozivu potpisao je 15. studenoga srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić.

Prema prijašnjim tvrdnjama beogradskih medija, Roksanda Ninčić bi uskoro trebala biti imenovana pomoćnicom ministra vanjskih poslova Srbije Ivana Mrkića. Roksanda Ninčić je od promjene vlasti u listopadu 2000. bila angažirana u misiji tadašnje SR Jugoslavije u Ujedinjenim narodima, potom kao načelnica ureda ministra vanjskih poslova, a od 2005. godine na čelu je Misije Republike Srbije pri EU u Bruxellesu.

Nakon lipanjskih izbora i dolaska na vlast koalicije Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Udruženih regiona Srbije nagađalo se da bi Ninčić mogla biti imenovana i za ministricu vanjskih poslova. Prije angažmana u diplomaciji, Roksanda Ninčić bila je novinarka dnevnika "Borba" i tjednika "Vreme". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter