Srbija: Helikopterima se spašava tisuću zametenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Srpske policijske i vojne snage od jutra evakuiraju tisuću putnika koji su na autocesti kod bačkog mjesta Feketić u vozilima ostali zameteni snježnim nanosima, javljaju vojvođanski mediji.

Iz kolone od oko 200 vozila koja stoji blokirana od petka putnike evakuiraju pripadnici srbijanske vojske uz pomoć tri vojna i dva policijska helikoptera, a u akciju spašavanja stigli su i prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministri i tenisač Novak Đoković.

"Molimo građane Vojvodine da zbog ovih vremenskih uvjeta ne izlaze na put, a pogotovo ne na ovu autocestu i Zrenjaninski put i da nam omoguće da obavimo naš dio posla", rekao je ministar prometa Aleksandar Antić agenciji Tanjug.

Prema Antiću, desetak kolona vozila zaglavljeno je u snježnim nanosima između Subotice i Bačke Topole. Antić je kazao da na pojedinim mjestima ima nanosa snijega od četiri ili pet metara i da zimska služba ne može izaći na kraj s takvim katastrofalnim vremenskim uvjetima.

On je dodao da helikopteri evakuiraju prije svega djecu, trudnice, žene i starije i da na ugrožena mjesta stižu i dodatni vojni i policijski helikopteri kako bi se uključili u akciju spašavanja.

Veliku pažnju medija u Srbiji izazvao je dolazak potpredsjednika vlade i čelnika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića koji je snimljen kako iznosi iz jednog automobila dijete i unosi ga u helikopter. Prije nekoliko dana u Srbiji su raspisani izvanredni izbori koji će biti održani 16. ožujka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter