Srbija: Dva poginula u eksploziji na vojnom poligonu

Ilustracija (Arhiva/GI)
Ilustracija (Arhiva/GI)

U eksploziji na vojnom poligonu kod Čačka, u zapadnoj Srbiji, poginule su dvije osobe, neslužbeno je u ponedjeljak potvrđeno u srbijanskom ministarstvu obrane.

Prema dosadašnjim saznanjima, u nedjelju popodne četiri su osobe neovlašteno ušle na poligon koji koristi vojni pogon čačanske tvornice Sloboda, na kojem se ispituje bojno streljivo i eksplozivna sredstva, kada je pod još nerazjašnjenim okolnostima došlo do eksplozije u kojoj su poginule dvije osobe.

Iako očevid nije službeno okončan, pretpostavlja se da je riječ o osobama koje su sakupljale sekundarne sirovine za proizvodnju streljiva planiranog za uništenje. S obzirom na to da je poligon osiguran videonadzorom, za sada je izvjesno da su kamere registrirale ulazak četiri osobe, a nakon eksplozije druge dvije su osobe pobjegle s mjesta događaja.

Ravnatelj poduzeća Sloboda Zoran Stefanović potvrdio je ranije agencijama da se dogodio incident na poligonu u Miokovcima, pretpostavljajući da su neidentificirane osobe ušle na poligon radi krađe streljiva i sekundarnih sirovina.

Kako je izvijestila Radiotelevizija Srbije (RTS), tijela stradalih otkrivena su tek u ponedjeljak ujutro, kada je prva smjena radnika došla na posao. Iako se eksplozija dogodila dan ranije, nitko nije pretpostavio da ima ljudskih žrtva, jer se često događa da životinje uđu na poligon i aktiviraju neeksplodirane mine.

Nakon očevida se očekuje službeno priopćenje tvornice Sloboda kojoj pripada poligon za ispitivanje streljiva i eksploziva. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter