Spust Val Gardena: Pobjeda Guaya i Kaufmann-Abderhald

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kanađanin Erik Guay pobjednik je spusta skijaša za Svjetski kup voženog u talijanskoj Val Gardeni. Guay je do svoje četvrte pobjede u Svjetskom kupu u karijeri stigao sa 12 stotinki prednosti u odnosu na drugog Norvežanina Kjetila Jansruda, te 24 ispred trećeg Francuza Johana Clareya.

Jedini hrvatski predstavnik na subotnjem spustu u Val Gardeni bio je Natko Zrnčić-Dim, ali je sa 3.65 sekundi zaostatka ostao bez bodova zauzevši 44. mjesto.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić propustio je subotnji spust kako bi se što bolje pripremio za veleslalom u Alta Badiji koji će se voziti u nedjelju.

Norvežanin Aksel Lund Svindal četvrtim je mjestom u subotu još povećao svoju prednost u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, sada ima 510 bodova, 175 više od drugog Austrijanca Marcela Hirschera, a 241 od trećeg Amerikanca Teda Ligetyja. Kostelić je sa 99 bodova sada 31. skijaš svijeta.

U redoslijedu spustaša vodi Svindal sa 200 bodova, Guay je sada drugi sa 147, a treći je Talijan Dominik Paris sa 129.

Švicarska skijašica Marianne Kaufmann-Abderhalden pobjednica je spusta za Svjetski kup voženog u Val d'Isereu, 27-godišnjakinja je do svoje prve pobjede u karijeri stigla s 29 stotinki boljim vremenom od druge Slovenke Tine Maze, dok je treće mjesto zauzela Austrijanka Cornelia Huetter.

Četvrtim mjestom u Val d'Isereu vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa preuzela je Lihtenštajnka Tina Weirather s 495 bodova, pet manje ima druga Njemica Maria Hoefl-Riesch, a sedam treća Švicarka Lara Gut, koja je do ove utrke bila vodeća.

U redoslijedu spustašica vodi Hoefl-Riesch s 265 bodova, druga je Kaufmann-Abderhalden s 259, a treća Weirather s 210. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter