Spust u Kitzbühelu: Parisu pobjeda, Kosteliću bod

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je 30. mjesto u spustu voženom u austrijskom Kitzbühelu, on je "Streif" svladao za 2:00.53 minute, što je bilo 2.97 sekundi sporije od pobjednika, Talijana Dominika Parisa. 

Najbolji hrvatski skijaš osvojio je jedan bod nakon što je pomaknut s 31. na 30. mjesto zbog diskvalifikacije Slovenca Andreja Šporna, koji je utrku završio na četvrtoj poziciji.

Drugo mjesto zauzeo je Kanađanin Erik Guay s 13 stotinki slabijim vremenom od Parisa, a treće Austrijanac Hannes Reichelt s 36 stotinki zaostatka.

Kostelić je u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa ostao peti s 484 boda. Prvi je i dalje Austrijanac Marcel Hirscher s 935 bodova, drugi je Norvežanin Aksel Lund Svindal s 873, a treći Amerikanac Ted Ligety sa 736. U redoslijedu spustaša svojoj drugom pobjedom u sezoni vodstvo je preuzeo Paris sa 317 bodova, drugi Svindal ima 311, a treći Austrijanac Klaus Kroell s 257. Kostelić je 42. spustaš svijeta s 13 bodova.

U nedjelju će se u Kitzbühelu voziti slalom, prva vožnja na programu je u 10.15, a druga u 13.30 sati. Rezultati današnjeg spusta i sutrašnjeg slaloma zbrajat će se za kombinaciju gdje je Kostelić jedan od kandidata za pobjedničko postolje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter