Spust u Garmischu: Slavio Innerhofer, Kostelić 27.

Ivica Kostelić tijekom spusta u Garmischu (Reuters)
Ivica Kostelić tijekom spusta u Garmischu (Reuters)

Ivica Kostelić osvojio je 27. mjesto i četiri boda na spustu Svjetskog kupa u njemačkom Garmischu te je ostao na petom mjestu ukupnog poretka.

Kostelić je sa startnim brojem 31 odvozio čuvenu Kandahar stazu uz zaostatak od 1.36 sekundi za pobjednikom Talijanom Christofom Innerhoferom. Našem najboljem skijašu ovo je bio drugi nastup u karijeri na spustu u Garmischu, a u prvom, 2010., bio je odličan deseti, što mu je treći najbolji spustaški rezultat u karijeri.

Zagrepčanin je ostao na petom mjestu ukupnog poretka sa 709 bodova, a u spustu je s ukupno 18 bodova na 44. poziciji.

Iza pobjednika Innerhofera najbrža vremena imali su Austrijanci Georg Streitberger (+0.12) i Klaus Kroell (+0.16). Talijan je u Garmischu došao do šeste pobjede u karijeri, četvrte u spustu i treće ove sezone. Norvežanin Aksel Lund Svindal spust je okončao na petome mjestu pa sada za vodećim u ukupnom poretku Austrijancem Marcelom Hirscherom zaostaje 169 bodova.

Vodi se velika borba za pobjednika spusta jer sada Svindal vodi s 359 bodova, samo 10 više od Talijana Dominika Parisa i 15 od današnjeg pobjednika Innerhofera. U nedjelju se u Garmischu vozi veleslalom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter