Spust Kitzbuehel: Pobjeda Reichelta, Zrnčić-Dim 33.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Austrijski skijaš Hannes Reichelt pobijedio je na spustu Svjetskog kupa u austrijskom Kitzbuehelu ispred Norvežanina Aksela Lunda Svindala i Amerikanca Bodea Millera, dok je jedini hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim zauzeo 33. mjesto. 

Reichelt je pobjedom na legendarnom Streifu razveselio 50.000 domaćih navijača jer je Austriji donio najveći spustaški naslov nakon osam godina čekanja i uspjeha Michaela Walchhofera iz 2006. Za 33-godišnjeg Reichelta to je tek druga spustaška pobjeda u karijeri, a premijernu pobjedu izborio je prije mjesec dana u Bormiju. Svindal je za pobjednikom zaostao 21 stotinku,a Miller 34 stotinke sekunde. U ukupnom poretku Svindal je povećao svoju prednost, sada ima 102 boda više od Autrijanca Marcela Hirschera. Ivica Kostelić je odlučio propustiti današnji spust, a Natko Zrnčić-Dim sa startnim brojem 38 zamalo ostao bez bodova. Natko je je zauzeo 33. mjesto sa zaostatkom od 2.82 sekunde, ali je pokazao dobru formu uoči sutrašnje superkombinacije. 

Zbog novonapadalog snijega današnji spust u Kitzbuehelu se vozio promijenjenom rutom, pa se prije cilja nije išlo preko čuvenog Hausbergkanta, već preko slalomske staze. U nedjelju se u Kitzbuehelu vozi superveleslalom u 10 sati, a on će se zajedno sa slalomom, koji je na rasporedu u 15.15 sati bodovati i za superkombinaciju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter