Sprijeciti daljnje zaduživanje Opcine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Vecinom u vijecu koalicija IDS-a i SDP-a jamci da ce nadzirati rad nacelnika i nece dopustiti da se donose odluke na štetu naših mještana. Sprijecit cemo daljnje zaduživanje Opcine i njenih firmi, kao i zadiranje u džepove mještana, rekao je na konferenciji za novinare Bruno Radoš, nositelj zajednicke liste ovih dviju stranaka na prijevremenim izborima za clanove i clanice opcinskog vijeca Višnjan, koji ce se održati ove nedjelje.

Iznoseci neke od smjernica njihova programa Radoš je rekao da ce to biti smanjenje troškova reprezentacije i službenih putovanja na što je lani utrošeno 200 tisuca kuna, te ih preusmjeriti za subvencioniranje prijevoza ucenika, stipendije, socijalu, sportska društva i udruge. U programu su još naveli smanjenje prireza na dohodak sa sadašnjih pet posto, te omogucavanje mještanima kupnju okucnica po povoljnijim cijenama od sto eura, što je vele bio slucaj do sada.

Na zajednickoj listi se uz Radoša nalaze još Ljubomir Sirotic, Nedeljko Radovcic, Oskar Berneš, Ivan Poleis, Miodrag Majkus, Mariza Štifanic, Melita Temšic, Mira Šuran Dobrilovic, Mateo Žikovic i Marin Rakovac.

Podsjetimo, prijevremeni izbori u Višnjanu slijed su dosadašnjih dogadanja, odnosno krize koja je pocela krajem prošle godine, kada vijecnici nisu usvojili proracun za 2012. godinu. Vlada je krajem sijecnja raspustila vijece, cime je mandat svim vijecnicima prestao, te je posebnim rješenjem imenovala Mladena Buršica za svog povjerenika u toj jedinici lokalne samouprave. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter