Sprijecen prosvjed u Neumu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bosanskohercegovacka policija sprijecila aktiviste Narodne stranke "Radom za boljitak" (NSRzB) da u središtu Neuma blokiraju glavnu cestu prema Dubrovniku, cime su htjeli izraziti prosvjed zbog sporazuma o ustavnim promjenama u Hrvatskoj kojim ce se promijeniti nacin glasovanja hrvatskih državljana u inozemstvu.

"Prosvjed na cesti nije bio odobren. Blokada nece biti dopuštena", rekao je ministar unutarnjih poslova Hercegovacko-neretvanske županije Zoran Krešic. Nakon što im nije dopuštena blokada ceste, pedesetak aktivista NSRzB-a odustalo od prosvjeda.



Dopredsjednik NSRzB Jerko Ivankovic Lijanovic rekao je su prosvjedi najavljeni kako bi simbolicno pokazali da je Hrvatima u BiH "došlo pet do dvanaest". Lijanovic, suvlasnik istoimene Mesne industrije iz Širokog Brijega zaprijetio i novim mjerama. On je istaknuo da na jednome birackome mjestu u Generalnome konzulatu RH u Mostaru ne može na izborima glasovati 150.000 Hrvata. Novi pokušaj prosvjednog okupljanja najavio je za 27. lipnja.

Na mjestu na kojem je Lijanovic najavio blokadu magistralne prometnice u okupio se i veci broj mještana koji su izražavali protivljenje zbog potezima NSRzB-a.


Podijeli: Facebook Twiter