Sprijecen Legijin bijeg

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U celiji Milorada Ulemeka Legije u beogradskom Okružnom zatvoru pronaden je eksploziv, a istražna tijela vjeruju da je planirao bijeg.

Kako saznaju srbijanski mediji, prije nekoliko mjeseci došlo se do informacija da se u celiji Milorada Ulemeka, osudenog za ubojstvo premijera Zorana ?indica, nalazi eksploziv. Vjeruje se da su Ulemeku štapini predani u kemijskoj olovci tijekom jednog posjeta koje po zakonu nije moguce nadzirati.

Pretresom njegove celije, medu velikim brojem kemijskih olovaka, u olovkama su pronadena dva ovakva eksploziva koja nije moguce otkriti nikakvim detektorima. Ova informacija je, medutim, mjesecima ostala strogo cuvana tajna zbog "daljnjeg operativnog rada".

Kada su otkriveni detonatori, oduzete su mu neke stvari uz obrazloženje da mu je pretrpan prostor, izmedu ostalog i tridesetak kemijskih olovaka.

"Receno mu je da ce ih dobivati kada potroši one koje su mu ostavljene. Tako ni on nije znao da su detonatori otkriveni, što je dokaz da se ništa ne prepušta slucaju. Plan je bio otkriti pokušaj unošenja plasticnog eksploziva i uhvatiti suradnike i zato smo cekali", kaže izvor Blica i dodaje da cuvari kontroliraju Ulemekove celije i bez njegovog znanja.

Inace, ovo nije prvi put da je sprijecen Ulemekov bijeg jer je pocetkom veljace 2009. u njegovoj celiji u Okružnom zatvoru pronadena vjerna kopija pištolja koju ne registrira metal-detektor. Istražni organi pretpostavljaju da ga je planirao koristiti prilikom bijega.

S obzirom na to da služi kaznu od 40 godina zatvora zbog ubojstva premijera Srbije ?indica i istu toliku kaznu zbog ubojstva Ivana Stambolica te pokušaj ubojstva Vuka Draškovica, te kao pripadnik zlocinackog zemunskog klana, Legija bi trebao biti najstrože cuvan.


Podijeli: Facebook Twiter