Spremni braniti rovinjske šume i otoke

Rovinjsi borci i branitelji
Rovinjsi borci i branitelji

Borci i branitelji spremni braniti rovinjske šume i otoke O postupku Županijskog državnog odvjetništva, kojim se želi Rovinju oduzeti njegove šume, otoke i groblje, danas su se na pressici izjasnili predstavnici boračkih i braniteljskih udruga.

Predsjednik rovinjske Udruge antifašističkih boraca i Udruženja veterana i dragovoljaca Domovinskog rata bojnik Drago Pulić, koji je cijelo vrijeme rata proveo na ličkom bojištu, je pritom istaknuo da su predsjedništva ovih udruga o tome zauzele svoj nedvosmislen stav već 7. listopada, prije sjednice Gradskog vijeća, kojoj su prisustvovali radi davanja podrške gradskim tijelima.

- Šokirani smo potezima naše države za koju smo se izborili, a sada nam uzima pravo da upravljamo našom imovinom. Za mene je ovo kriminalni čin koji se ničim ne može objasniti, pa smo spremni izaći na ulice ako se situacija pogorša, rekao je Pulić.

Član predsjedništva UABA Petar Fatorić je dodao da se njihova udruga slaže sa odlukama Gradskog vijeća i da su svi, na uspije li njihova inicijativa, spremni sa građanima na akcije neposluha.

- Sramota je da se država ovako odnosi prema onima koji su je stvarali i umjesto očekivane decentralizacije dekretima i diktatom zločinski nastoji materi oteti dijete. Još je Tito svojedobno govorio 'tuđe nećemo, svoje ne damo', pa ćemo se za to boriti s građanima Rovinja, poručio je Boris Juričić, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora.

Josip Kniha, koji je prvi od Rovinjaca krenuo u Domovinski rat i prošao sva bojišta rekao je da je tada ostalo kod kuće njegovih pet djece, kojima sada ne može objasniti što se to u Rovinju zbiva.

- U obranu naših šuma, otoka i groblja ustat će građani svih svjetonazora, jer nam djeca i unuci ne bi oprostili kada ne bi stali u obranu naše imovine. Na Gradskom vijeću se pokazalo da iza tog stava stoje sve političke opcije, što je dobro jer imam osjećaj da se sve radi stoga što je na našu imovinu oko bacio krupni kapital, rekao je Kniha.

Slično se izjasnio i predsjednik Odbora narodne zaštite Miro Kos, rekavši da se puno puta pokazalo da je država loš gospodar, pa bi bilo suludo joj prepustiti najljepše dijelove rovinjske obale, o čemu danima bruju Rovinj. (Tekst i foto A. POKRAJAC) 


Podijeli: Facebook Twiter