Spremna optužnica protiv Cece Ražnatovic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Protiv Svetlane-Cece Ražnatovic, poznate srpske folk pjevacice i supruge ubijenog haaškog optuženika Željka Ražnatovica Arkana, beogradsko Više tužiteljstvo podiže optužnicu zbog financijskih zloporaba.

Uz Cecu se tereti i njena sestra Lidija Velickovic Ocokoljic. Prema u utorak objavljenim navodima optužnice, koja formalno još nije podignuta, njih dvije su od 2000. do 2003. godine od prodaje devet igraca nogometnog kluba «Obilic» - Ražnatoviceva kao direktorica, a sestra joj kao tajnica kluba - protuzakonito prisvojile više od cetiri milijuna tadašnjih njemackih maraka i oko 3,5 milijuna americkih dolara, koje su uplatile na privatne racune.

Istraga protiv Svetlane Ražnatovic traje vec sedam godina, a to se odugovlacenje povezuje s njenim vezama i zaštitom više stranackih lidera koji su na vlasti u Srbiji.

Ova folk pjevacica se takoder sumnjici za nedozvoljeno posjedovanje vece kolicine oružja pronadenog tijekom policijske akcije «Sablja» nakon ubojstva premijera Zorana ?indica.

U meduvremenu, Svetlana Ražnatovic se priprema za turneju po Australiji u prosincu. Unatoc sedmogodišnjoj istrazi protiv nje i njene sestre, nadležno tužiteljstvo nije zahtijevalo da joj se oduzmu putne isprave, kao ni da joj se izrece zabrana napuštanja zemlje, komentira B92.

Drugim rijecima, ako bi u trenutku podizanja optužnice Ražnatoviceva bila izvan Srbije, mogao bi se ponoviti scenarij izbjegavanja kaznene odgovornosti pred domacim pravosudem, što su iskoristili, recimo, Marko Miloševic i Mirjana Markovic, koji se skrivaju u Rusiji gdje su dobili azil. (B. OPRIJAN ILIC)


Podijeli: Facebook Twiter