Sprema se smjena direktora Vodovoda?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nadzorni odbor i Skupština Vodovoda nisu dali razrješnicu direktoru Aureliju Buicu. Taj je dokument inace u praksi pokazatelj da je direktor dobro radio i predstavlja svojevrsno zeleno svjetlo za nastavak vodenja poduzeca. Ista je procedura - neodobravanje razrješnice - primijenjena i na Radovana Cveka, dugogodišnjeg direktora Herculanee, koji je potom bio smijenjen.

Sprema li se ta sudbina i direktoru Buicu te koji su razlozi za nedobivanje razrješnice, upitali smo predstavnike Nadzornog odbora i Skupštine, kao i samog Buica. Od predsjednika NO-a Valtera Boljuncica saznali smo medutim da financijski rezultat nije jedini kriterij zbog kojeg bi direktor morao dobiti razrješnicu.

Aurelio Buic kratko nam je prokomentirao cijelu pricu rekavši da još nije dobio ocitovanje NO-a te da ne bi želio ništa prejudicirati ili komentirati prije no što o tome bude rijeci na Odboru za plan i analizu Vodovoda, kao i na sjednici Gradskog vijeca (zakazanoj za cetvrtak, op. a.).

Upitan je li cuo da je to mjesto navodno namijenjeno Tediju Chiavalonu, trenutno glavnom tajniku IDS-a, o cemu se špekulira u javnosti, Buic je odgovorio da su to price još iz vremena kad se i sam kandidirao za direktora odnosno da se one u javnosti provlace vec duže vrijeme.

- Osobno ne mislim da su tocne, jer smatram da Chiavalon nema potrebne kvalifikacije za ovo mjesto. Stoga sam mišljenja da se radi o zlocestim konstrukcijama ljudi koji se samo time bave, zakljucio je Buic.

I gradonacelnik Miletic rekao nam je da o tome ne zna ništa te da se radi o cistim špekulacijama. No, potvrdio nam je da ce se za mjesto direktora raspisati javni natjecaj, što uostalom propisuje redovna procedura, pa ce se tada znati i tko je sve zainteresiran, ali i tko udovoljava traženim uvjetima. (Sandra ZRINIC TERLEVIC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA

 


Podijeli: Facebook Twiter